3 tips för en familjevänlig arbetsplats

Hur kan arbetsgivare bidra till att medarbetare lyckas kombinera arbete med familjeliv? Samhället förändras konstant och ibland kan det vara svårt att hinna med i svängarna.

Det blir viktigare för många att vara närvarande och engagerade föräldrar, samtidigt som en vill ha tid att kunna fokusera på sig själva och sina intressen. Jobbet är inte allt och de arbetsgivare som inte är uppmärksamma och nytänkande riskerar att förlora värdefulla medarbetare.

Här kommer 3 tips på hur företag kan bli mer familjevänliga:

1.        Arrangera familjeevent
– Företagsfester i all ära men varför inte låta era medarbetare att ta med sig familjen på ett företagsevenemang. Lär känna personerna bakom era medarbetare och låt familjerna lära känna er som företag.

2.      Anpassa mötestiderna
– Undvik att planera in möten på tidiga morgnar eller sen eftermiddag. Inte sällan ska barn lämnas/hämtas på dagis eller tonåringen skickas iväg till skolan. Det kan skapa onödig stress hos medarbetaren som då förlorar kvalitetstid med familjen och dessutom inte kommer vara helt närvarande på mötet. Lägg möten på sen förmiddag eller tidig eftermiddag, när det är möjligt.

3.  Erbjud flexibla arbetstider
– Låt era medarbetare få anpassa arbetstiderna utifrån sin situation. Det kommer ge er mer fokuserade medarbetare som kan välja att jobba när de inte finns andra distraktioner.
Det kan också vara en bra idé att erbjuda möjligheten att jobba hemifrån några dagar i veckan.

Det är värt att nämna att alla familjer ser olika ut. Vissa kanske vill lägga familjetid på sina barn, medan andra vill lägga den tiden sina husdjur eller sina vänner.

Det viktigaste att komma ihåg är en positiv medarbetare bidrar till god stämning på din arbetsplats.