GRUNDARNA

FÖRETAGEN BAKOM FUNNYS ÄVENTYR

Funnys Äventyr grundades av sex Malmöföretag i samarbete med Malmö Stad, fastighetsägaren Atrium Ljungberg och Stiftelsen Kulturhuset för barn i Malmö. Det som förenar de sex grundarna är ett stark vilja att vara med och bygga vårt gemensamma samhälle inte bara idag utan även för dem som sedan ska ta över. De hade också alla modet att både tro på idén och finansiera den redan när den var just bara en idé.

Hamdija Jusufagic
VD, System Verification

"Vi gör detta för att vi vill vara med att bidra till morgondagens samhälle, menar Hamdija som är grundare och koncernchef för System Verification. Inget kan vara viktiga än att ge alla barn och ungdomar bättre tillgång till läsandet, sagorna och lärandet. De som är barn och ungdomar idag hoppas vi genom detta skall få större möjligheter att utveckla vårt framtida samhälle."

"Det krävs mod och framtidstro för att våga satsa på nya idéer tidigt, något vi som entreprenörsdrivet företag drivs av. Vi är därför extra stolta över att vara en grundare till Funnys Äventyr och att bidra tillbaka till Malmö där vår resa en gång startade."

Nina Ulvinen
VD, Malmö Arena Hotel

“Vi älskar Malmö och Skåne”, berättar Nina Ulvinen som är VD på Malmö Arena Hotel. “Här finns så mycket att upptäcka för både långväga gäster och för oss skåningar. Men det som verkligen saknats har varit en bra aktivitet för alla barn.”

"Med Funnys Äventyr kan vi vara med och skapa en sådan aktivitet, som är både kul och utvecklande. Dessutom har Funny fått ett eget lekrum här på hotellet. “

Hans Andersson
Affärsutvecklare, Wihlborgs Fastigheter.

”För oss är det viktigt att engagera oss i och bidra till en positiv samhällsutveckling i Öresundsregionen och vi tror att Funnys Äventyr kommer att stimulera och hjälpa barn till ett språk. Att inte äga ett språk bidrar till en segregerad stad. Ju fler ungdomar som går ut skolan med godkända betyg, hjälper till att bygga staden och regionen stark och hållbar”

Greg Dingizian
Styrelseordförande och ägare av Adma Förvaltning

“Vi är ett familjeägt investmentbolag med bas i Malmö”, berättar Greg Dingizian som är styrelseordförande och ägare av Adma Förvaltning, därför ligger Malmö och stadens framtid oss varmt om hjärtat.

“Dessutom investerar vi helst i verksamheter som bidrar med något positivt till samhället. Förutom att generera ekonomiska värden ser vi också på bolagets värdeskapande roll i samhället i stort. Därför var det helt naturligt för oss att stödja Barnkulturhuset Funnys Äventyr. “

Roleff Kråkström
CEO på Moomin Characters och en av grundarna av Rights & Brands

”Rights & Brands är en varumärkesagentur som arbetar för att föra ut nordiska varumärken globalt. Vi representerar välkända karaktärer som Mumin, LasseMajas Detektivbyrå, Mamma Mu, Pettson och Findus och Lilla Spöket Laban och många fler. Våra värdegrunder är läsandet, berättelserna och inte minst humanism och jämlikhet” säger Roleff Kråkström, CEO på Moomin Characters och en av grundarna av Rights & Brands.

”Det var en självklarhet för oss att delta i detta projekt för att nå ut med dessa viktiga budskap, både lokalt men även för att attrahera besökare från den närliggande kontinenten. Idag mer än någonsin är läsandet och omtanken om våra medmänniskor något vi alla måste värna om och uppmuntra.”

Anders Pettersson & Roland Schylit
 

“PS Enterprise investerar i företag och hjälper dem att utvecklas vidare Därför var det självklart att investera i en satsning som kan främja barns läsning och stärka deras möjligheter att utvecklas som individer och att aktivt delta i samhället och en positiv utveckling av Malmö.”