Kattspionerna på Rosengård

Yalla mjau 😺

Utforska Rosengård och Möllan i ett mindre format

På Funnys Äventyr finns Kattspionernas värld! Här får du besöka platser som finns i boken men också på riktigt. Böckerna utspelar sig i Malmö och många av platserna i boken finns såklart att hitta både på Rosengård och Möllan.

Kattungen Salome har försvunnit och det är ditt uppdrag att leta reda på alla ledtrådar för att lösa mysteriet. Kliv in i de lummiga bakgårdarna, köp falafel i falafelvagnen, fika på baklavakonditoriet, köp frukt från Möllans torgstånd och undersök katternas hemliga högkvarter.


Böckerna om Kattspionerna 📖

Det finns fem böcker om Kattspionerna på Rosengård

I de fem böckerna om kattspionerna får vi följa den lilla katten Samira Karlsson som i den första boken precis flyttat med sin familj till Rosengård. Allt är nytt och ovant. Snart träffar hon Pälsa, en cool och charmig katt som tar henne till spännande platser. Med Pälsa vågar hon allt. Men inte i sin vildaste fantasi hade Samira Karlsson kunnat ana att hon och Pälsa skulle bli hemliga agenter. 

Bok nummer 6 släpps våren 2024 och heter Älskade katt. 


Författaren och illustratören av Kattpionerna på Rosengård

Anja Gatu

Anja Gatu är uppvuxen i Stockholm men bor sedan 2002 i Malmö. Hon arbetar som journalist och författare. Som sportchef på Sydsvenskan och programutvecklingschef på P4 Malmöhus har hon drivit förändringsarbete med inriktning på framförallt genus, mångfald och digital utveckling.

Foto: Emma Larsson

Anna Nilsson

Anna Nilsson är en nordvästskånsk konstnär som frilansar inom illustration, serier, tv-spel och design. Däremellan försöker hon få tiden att räcka till egna alster och produkter, och har också gett ut en egen bilderbok.

Foto: Emma Larsson