Skådespelare sökes! 🎭

På Funnys Äventyr kliver besökaren rakt in i sagornas värld med sagomiljöer och tillhörande karaktärer som Alfons Åberg, Pettson & Findus, Mumintrollen, Kattspionerna på Rosengård, Halvdan Viking och självaste Funny. I centrala Malmö hittar du Funnys Äventyr med en 3200 kvadratmeter stor sagovärld innehållandes en teaterlada, en stor sagokarusell, ett läslusthus, café och bokhandel.

På Funnys Äventyr ger vi besökaren möjligheten att uppleva sagor och barnlitteratur genom flera sinnen

I vår teater får barnen uppleva litteratur genom berättelser som spelas upp framför dem. Genom att se sagokaraktärer i verkliga livet från böcker de kanske läst hemma hoppas vi ger en mersmak på barnlitteraturen och en känsla av magi.

I teaterladan spelar vi föreställningar varje dag med extra många tillfällen under helger och skollov. Mellan föreställningarna hälsar vi på besökarna som olika karaktärer, främst Pettson & Findus som är mycket uppskattat.


Teaterladan på Funnys Äventyr

Teatern är en central del i verksamheten och en viktigt aktivitet för våra besökare att få uppleva. Teaterföreställningarna fokuserar främst på vår egna sagokaraktär Funny och hennes kompis Humlan Djojj. Vi skapar alla våra föreställningar själva, cirka en till två nya varje år. 

Idag är vi en ensemble på fem utbildade skådespelare som spelar runt 1000 föreställningar om året. Våra skådespelare vill få publiken att känna sig inspirerade, väcka deras nyfikenhet och att genom teater hitta magin i litteraturen. Det hoppas vi att du också vill!

Vill du vara med och skapa magi?

Vi söker efter en manlig skådespelare i åldern 18-35 år som är kärnan i vår teaterverksamhet och den omedelbara kontakten och mötet med varje besökare, som sker på scen och mellan våra föreställningar. För att söka rollen som skådespelare hos oss behöver du ha en utbildning och/eller professionell erfarenhet inom teater/dans/sång. Har du förkunskaper i improvisationsteater är det meriterande. Det är viktigt för oss att du är lösningsorienterad, tar eget ansvar och kan hantera snabba förändringar.

Vi erbjuder dig en rolig arbetsplats med timanställning, kollektivavtal (Nöjesavtalet) och arbetstider 3-4 dagar i veckan varav två dagar varannan helg (cirka 60%) under perioden 15 mars - 25 augusti 2024.

Skicka in din ansökan med CV och personlig brev senast 2024-01-06