UTFORSKA ÄVENTYRET

SAGOVÄRLDEN

SAGORNA ”PÅ RIKTIGT”

Här får du träffa Pettson och hans katt Findus som låst in sej på dasset. Du kan hoppa på Pettsons höskulle och rida på Pettsons tjur. Och kanske ta en roddtur i Pettsons gamla eka. Eller titta in i hans verkstad som är full av alla möjliga och omöjliga grejer.

Kom till Mumindalen och Mumins hem. Ta trappan upp till övervåningen och rutscha ned genom dammsugaren. Leta efter Morran i träsket och prata med Knyttet som fiskar vid badhuset. Och kanske träffar du Mumintrollet på riktigt.

Hälsa på hemma hos Alfons Åberg och prova hans helikopter. Om du vågar kan du gå ned i Alfons källare där illmonstret bor. Och från trädkojan kan du skicka små saker i en linbana upp till Alfons i höghuset.

Upplev äventyret i Vikingarnas värld. Titta in i kungens hus och sätt dej på hans tron. Besök den gamla smedjan där elden sprakar och svärden smids. Eller hälsa på Völvan som läser mystiska ramsor i sitt magiska hus. Ett spännande Vikingaäventyr väntar bakom den höga palissaden.

SAGOKARUSELLEN

I Sagokarusellen får du följa med Alice till underlandet och träffa en talande kanin, en konstig hund, en förvirrad hattmakare, och en ovanlig kung och drottning som spelar krocket med igelkottar. Eller den fattige pojken Aladdin som letar efter en magisk lampa i en grotta fylld av äventyr. Och den lilla Sjöjungfrun som förvandlar sej till människa och simmar upp till havsytan där hon räddar en prins som sjunkit med sitt fartyg i stormen. Sagorna berättas på svenska, danska, tyska, engelska och arabiska.

TEATERN

Teater och Skådespel är dagliga inslag på Funnys Äventyr. I vår teaterlada spelar våra skådespelare upp pjäser som är spännande, roliga och lärorika.Under hösten spelar vi pjäsen ”Funny och den gamla eken”. I pjäsen tappar vår huvudkaraktär Funny bort sin guldmedaljong. Hon inser att hon har magiska krafter och beger sig på en resa in i den gamla eken för att hitta medaljongen. Pjäserna är 20 minuter långa. Under rådande omständigheter släpper vi in ett begränsat antal besökare i teatern. Köp dina teaterbiljetter när du köper inträdesbiljetten till kulturhuset. Ingen kostnad tillkommer.

LÄSLUSTHUSET

Vårt läslusthus är skapat för lugn, ro och läsande. Här kan ni unna er en lugn stund med att läsa en favoritbok. Läs för dig själv, låt någon läsa för dig eller titta på bilderna. Här får du drömma dig bort till sagornas värld så länge du vill.