UTFORSKA ÄVENTYRET

SAGOVÄRLDEN

SAGOKARUSELLEN

I Sagokarusellen får du följa med Alice till underlandet och träffa en talande kanin, en konstig hund, en förvirrad hattmakare, och en ovanlig kung och drottning som spelar krocket med igelkottar. Eller den fattige pojken Aladdin som letar efter en magisk lampa i en grotta fylld av äventyr. Och den lilla Sjöjungfrun som förvandlar sej till människa och simmar upp till havsytan där hon räddar en prins som sjunkit med sitt fartyg i stormen. Sagorna berättas på svenska, danska, tyska, engelska och arabiska.

SAGORNA “PÅ RIKTIGT”

Här får du träffa Pettson och hans katt Findus som låst in sej på dasset. Du kan hoppa på Pettsons höskulle och rida på Pettsons tjur. Och kanske ta en roddtur i Pettsons gamla eka. Eller titta in i hans verkstad som är full av alla möjliga och omöjliga grejer.

Kom till Mumindalen och Mumins hem. Ta trappan upp till övervåningen och rutscha ned genom dammsugaren. Leta efter Morran i träsket och prata med Knyttet som fiskar vid badhuset. Och kanske träffar du Mumintrollet på riktigt.

Hälsa på hemma hos Alfons Åberg och prova hans helikopter. Om du vågar kan du gå ned i Alfons källare där illmonstret bor. Och från trädkojan kan du skicka små saker i en linbana upp till Alfons i höghuset.

Upplev äventyret i Vikingarnas värld. Titta in i kungens hus och sätt dej på hans tron. Besök den gamla smedjan där elden sprakar och svärden smids. Eller hälsa på Völvan som läser mystiska ramsor i sitt magiska hus. Ett spännande Vikingaäventyr väntar bakom den höga palissaden.

TEATERN

Teater är dagligt inslag på Funnys Äventyr. Här får du vara med om spännande och roliga  pjäser som är tjugo minuter långa.

LÄSLUSTHUSET

En lugn stund tillsammans med en bok. Titta på bilderna, läs för dej själv eller så läser någon för dej. Här får du drömma dej in i sagornas värld så länge du vill.