FUNNYS SAGOKARUSELL

VÄLKOMMEN TILL FUNNYS SAGOKARUSELL

Under åkturen i sagokarusellen på Funnys Äventyr får du lyssna på tre sagor. Alice i underlandet, den lilla sjöjungfrun och berättelsen om den fattiga pojken Aladdin.

Väkommen att ta plats i Funnys sagokarusell på Funnys Äventyr. Det här är en karusell som ingen annan. Ta plats på bänkarna, ta på dig hörlurarna och välj vilket språk du vill lyssna på. Strax börjar en sagostund du sent kommer att glömma

I Funnys sagokarusell får du vara med på en interaktiv sagostund där du lyssnar, ser och upplever tre välkända sagor på ett helt nytt sätt! Bänkraderna i sagokarusellen snurrar nämligen runt tre sagomiljöer. Den mysiga berättarrösten berättar handlingen samtidigt som du följer karaktärerna på scenen framför dig. Sagorna kommer till liv med ljus, ljud och handmålade dockor.

Åkturen tar cirka femton minuter. Sagorna finns inlästa på svenska, engelska, tyska, danska och arabiska. Du behöver inte någon biljett för att åka sagokarusellen. Du får åka den hur många gånger du vill. Boka ditt inträde till Funnys Äventyr här!

 

SAGORNA I FUNNYS SAGOKARUSELL

Under åkturen i sagokarusellen på Funnys Äventyr får du lyssna på tre sagor. Alice i underlandet, den lilla sjöjungfrun och berättelsen om den fattiga pojken Aladdin.

Alice i underlandet

Alice låg under sitt favoritträd och läser en bok. Plötsligt dök en vit kanin upp från ingenstans. Det var en konstig kanin, för den gick på bakfötterna och verkade ha väldigt bråttom. Alice följde efter kaninen ner i ett kaninhål. Men hon trillade ner i hålet och hamnade i en magisk värld, fylld av äventyr och spänning.

Den lilla sjöjungfrun

Finns det liv under vågorna, i havets djup? Självklart, där lever sjöfolket. De är skygga och visar sig sällan för oss människor. Men den lilla sjöjungfrun var nyfiken på människorna och deras liv. Under ett skeppsbrott räddar hon en vacker prins. De blir förälskade i varandra, men kommer deras kärlek att hålla?

Berättelsen om den fattiga pojken Aladdin

Den fattiga pojken Aladdin var på väg till staden för att hitta ett arbete. Han gick länge genom den heta öknen med törsten slitande i kroppen. Då träffade han han Agbar, en man som bad Alladin om en tjänst. Kunde Alladin gå ner i den mörka grottan för att hitta Agbars lampa? Inte visste Aladdin att det var en magisk lampa…