Funnys magiska app

En tillgänglig app för alla

Alla ska kunna besöka en värld av sagor

Hos oss på Funnys Äventyr är visionen är att alla barn, oavsett förutsättningar, ska ha tillgång till leken, läsandet, sagorna och den magiska fantasin. 

Därför är målet att vi med våra nya funktionsanpassningar ska ge fler barn och vuxna möjligheten att lära känna Funny, hennes vänner och uppleva Funnys Äventyr utifrån varje persons egna förutsättningar.

För att öka tillgängligheten på Funnys Äventyr har vi tagit fram en tillgänglighetsapp, som med hjälp av ljud och bild guidar dig till en upplevelse full av äventyr. 


Ladda ner Funnys App gratis i Google Play och App Store:


Lyssna in magin

Funnys App innehåller intressanta ljudguider om sagorna i våra älskade barnböcker. Här hittar du tillgänglighetsinformation om allt från toaletter, trädgårdscaféet och de olika sagovärldarna. Alla ljudslingor i appen är inlästa av Staffan Götestam som är grundare av Funnys Äventyr.

Med den här appen ökar vi tillgängligheten för alla och öppnar upp för att vara en plats där upplevelsen är fulländad för alla våra besökare.

De här funktionerna hittar du i appen

Det finns flera saker att tänka på för att uppnå tillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar. För personer med nedsatt syn innebär denna nya tillgänglighetsanpassning att dom skall kunna orientera och förflytta sig utan att bli utsatt för onödiga säkerhetsrisker. 

 Även för personer med nedsatt kognitiv förmåga innebär tillgänglighet i den fysiska miljön att det är möjligt att orientera sig och ha en fin och lekfull upplevelse. Information av olika slag finns att få i en förenklad form som är tydlig, konkret och kortfattad.

Är du vilse i sagovärlden? Oroa dig inte. Du kan enkelt kolla var du är i appen, självklart får du live navigering om vad du ska upptäcka!