Sagovärlden

Upplev en värld full av sagor ✨

Funnys Äventyr är en magisk plats, här väcks fantasin när sagorna kommer till liv

I vår sagovärld kan du besöka Mumintrollen i Mumindalen, Alfons Åberg, Pettson & Findus, Halvdan & Meia och vår alldeles egna karaktär den vanliga men ovanliga flickan Funny och hennes kompis Humlan Djojj.

Utöver dessa fem sagovärldarna finns det även en sagovärld som ändras cirka en gång om året. Årets tillfälliga sagovärld är Kattspionerna på Rosengård, där du får kliva in i en miniversion av Rosengård och Möllan. I den magiska sagokarusellen får du dessutom uppleva tre andra sagovärldar.

Sagokaraktärerna på Funnys Äventyr

Tänk dig ett sagolandskap där du kliver rakt in i några av våra mest älskade barnböcker. Kika in i Alfons Åbergs kök, hoppa i höet hemma hos Pettson & Findus, åk tillbaka till vikingatiden med Halvdan och Meia, lös mysterium med Kattspionerna i en miniatyr av Rosengård, hälsa på i Mumindalen, lär känna den vanliga men ovanliga flickan Funny och hennes kompis Humlan Djojj!


Utforska sagovärlden

I vår sagovärld finns det fem fasta lekutställningar och en tillfällig som byts ut varje eller varannat år. De fasta lekutställningar är Funnys Trädgård, Halvdan och Meias vikingaby, Mumindalen, Pettson och Findus gård och Alfons Åberg. Årets tillfälliga lekutställning är Kattspionerna på Rosengård och den hittar du precis vid entrén till sagovärlden.

I sagovärlden hittar du även sagokarusellen som är belägen mitt i landskapet där du får uppleva ytterligare tre sagor. Teaterladan finns längst bort till höger och där kan du tittar på roliga och spännande föreställningar.