Den magiska sagokarusellen

Upplev sagor på ett nytt sätt

Det här är en karusell som ingen annan. Ta plats på bänkarna, sätt på dig hörlurarna och välj vilket språk du vill lyssna på. Strax börjar en förtrollande resa du sent kommer att glömma.

Vi reser från underlandet, genom den torra öknen och till slutdestinationen på havets botten. Genom resan i karusellen får du lyssna, se och uppleva sagorna på ett helt nytt sätt, bänkraderna i sagokarusellen snurrar nämligen runt tre sagomiljöer. Den mysiga berättarrösten berättar handlingen samtidigt som du följer karaktärerna på scenen framför dig. Sagorna kommer till liv med ljus, ljud och handmålade dockor.

Åkturen tar cirka 15 minuter och sagorna finns inlästa på svenska, engelska, tyska, danska och arabiska. Du behöver inte någon biljett för att åka och dessutom får du får åka den hur många gånger du vill. Alla barn bör åka tillsammans med en vuxen.

Alice i underlandet


Alice ligger under sitt favoritträd och läser en bok. Plötsligt dyker en vit kanin upp från ingenstans. Det var en konstig kanin, för den gick på bakfötterna och verkade ha väldigt bråttom. Alice följde efter kaninen ner i ett kaninhål. Men hon trillade ner i hålet och hamnade i en magisk värld, fylld av äventyr och spänning.


Den lilla sjöjungfrun


Finns det liv under vågorna, i havets djup? Självklart, där lever havsfolket. De är skygga och visar sig sällan för oss människor. Men den lilla sjöjungfrun var nyfiken på människorna och deras liv. Under ett skeppsbrott räddar hon en vacker prins. De blir förälskade i varandra, men kommer deras kärlek att hålla?


Aladdin


Den fattiga pojken Aladdin var på väg till staden för att hitta ett arbete. Han gick länge genom den heta öknen med törsten slitande i kroppen. Då träffade han han Agbar, en man som bad Aladdin om en tjänst. Kunde Aladdin gå ner i den mörka grottan för att hitta Agbars lampa? Inte visste Aladdin att det var en magisk lampa…