VANLIGA FRÅGOR

VANLIGA FRÅGOR

Vill du veta vad biljetterna kostar, hur man bokar biljetter – eller hur lång tid sagokarusellen tar? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna. BILJETTER

Vad kostar biljetterna?

Vardagar:⠀
Barn (2-15 år) – 150 kronor
Vuxna – 175 kronor
Pensionär – 150 kronor Barn som följer med årskort – 150 kronor
Vuxen som följer med årskort – 150 kronor Helger och lov: Barn (2-15 år) – 165 kronor
Vuxna – 195 kronor
Pensionär – 165 kronor Barn som följer med årskort – 150 kronor
Vuxen som följer med årskort – 150 kronor


Måste jag förboka inträdesbiljett?

Vi rekommenderar att du förbokar dina biljetter. Detta på grund av att vi släpper in ett begränsat antal besökare åt gången.


Måste jag boka biljett trots att jag har ett årskort?

Ja, detta på grund av att vi tar in ett begränsat antal besökare. Men du betalar ingenting för biljetterna. Boka biljetterna som heter entré årskort barn och/eller entre årskort vuxen. Biljetterna är gratis, men är bara giltiga tillsammans med årskorten.


Vad gäller om jag vill av- eller omboka mitt köp?


Du kan alltid boka om dina biljetter, fram till dagen för ditt besök. Däremot kan man inte avboka sina biljetter. Boka om din biljett själv via den länk som du får på din bekräftelse.


Hur länge får vi vara hos er?

Det finns ingen gräns på hur länge man får vara hos oss. Men vi räknar med att ett besök varar i två till fem timmar.ÅRSKORT

Vad kostar årskorten?

Årskorten kostar 625 kronor. Vi säljer årskort till barn i åldern 2-15. Vuxna behöver inte årskort utan bokar istället en medföljandebiljett. De kostar alltid 150 kronor.


Är årskorten personliga?

Ja, årskorten är personliga och kan inte lånas ut.


Hur länga gäller årskorten?

Årskorten är giltiga i ett år från inköpsdatumet. Om kortet är inköpt innan den 10/10 gäller årskortet från det datumet.


Får jag mitt årskort utskrivet?

Du får ditt årskort skickat som en biljett till mailadressen du angett.


Måste jag boka biljett trots att jag har ett årskort?

Ja, detta på grund av att vi tar in ett begränsat antal besökare. Men du betalar ingenting för biljetterna. Boka biljetterna som heter entré årskort barn och/eller entre årskort vuxen. Biljetterna är gratis, men är bara giltiga tillsammans med årskorten.


Kan jag boka om min biljett ifall jag blir sjuk?

Du kan boka om din biljett fram till dagen för besöket. Det gratis att boka om biljetterna. Boka om din biljett själv via den länk som du får på din bekräftelse.BARNFRÅGOR

Får jag ta med mig barnvagn?

Av säkerhetsskäl tillåter vi inga barnvagnar inne på Funnys Äventyr. Det finns låsaba barnvagnsparkeringar under tak utanför entrén. Vi lånar ut lås i vår butik, du kan också ta med eget. Bärselar finns att låna vid kassan. De tvättas regelbundet för att minska smittspridning.


Ska man ta av sig ytterkläder och skor?

Det är klokt att hänga av sig ytterkläder. De kan förvaras i våra säkerhetsskåp. Vi rekommenderar att barnen lämnar ytterskorna i vår skohage och tar på inneskor. Ta på oömma kläder som passar bra för att leka.


Mitt barn är under två år. Behöver jag köpa biljett?

Barn under två år går in gratis på Funnys Äventyr. Men de behöver fortfarande en biljett. Välj ”Barn under två” i menyraden. Biljetten kostar ingenting.MAT OCH DRYCK

Kan man köpa någonting att äta och dricka hos er?

Ja, I Funnys Trädgårdscafé serveras härliga maträtter och smaskig fika. Här finns någonting för både stora och små. Så långt som möjligt lagar vi maten från grunden med ekologiska och närodlade produkter i fokus.


Får jag ta med matsäck?

Det finns  inget utrymme på Funnys Äventyr där man kan äta medhavd matsäck. Men i Trädgårdscaféet erbjuder vi fantastiska maträtter och smaskig fika.


Kan jag värma barnmat?

Ja! I Funnys Trädgårdscafé finns det mikrovågsugn för dig som vill värma barnmat.


Kan jag besöka Cafét utan att betala inträde?

Ja, det kan du! Meddela butikspersonalen om att ni är här för att fika. Ta sedan trappan upp till Cafét. För att få tillgång till sagolandskapen behöver ni en biljett – men det hjälper vi er med i kassan.SAGOKARUSELLEN

Hur lång är åkturen i karusellen?

Åkturen i sagokarusellen tar cirka 15 minuter.


Är sagokarusellen rullstolsanpassad?

Ja, den är rullstolsanpassad och har plats för fyra rullstolar.


Spelar sagokarusellen på något annat språk än svenska?

Ja, sagorna berättas på svenska, danska, tyska, engelska och arabiska.


Måste jag boka biljett till sagokarusellen?

Nej, du behöver inte boka biljett till sagokarusellen. Den går rullande under dagen. Ställ dig i kö och hoppa på.TEATERN

När spelas pjäserna?

Pjäserna spelas dagligen . Du bokar dina teaterbiljetter utan extra kostnad när du köper entrébiljetten till Funnys Äventyr.


Vilka pjäser spelar ni?

Just nu spelar vi ”Funny och den gamla eken”. Pjäsen handlar om vår huvudkaraktär Funny, som är en speciell flicka. När hon knäpper med fingrarna sker under och magi! Pjäserna kommer att bytas ut löpande.


Hur många föreställningar spelar ni om dagen?

Vi spelar flera föreställningar om dagen. Pjäsen “Funny och den gamla eken” och “Sjung och dansa med Funnys Vänner”. Du bokar dina teaterbiljetter utan extra kostnad när du köper entrébiljetten till Funnys Äventyr.


Måste jag boka entrébiljetter till teatern?

Du behöver en entrébiljett för att se på teaterpjäserna – men till “Sjung och dansa med Funnys Vänner” är det först till kvarn som gäller. Biljetterna är gratis och bokas samtidigt som du köper entrébiljetter till Funnys Äventyr.


Ungefär hur långa är pjäserna?

Pjäserna är cirka 25 minuter långa.


Varför kan jag inte boka teaterbiljett den dagen jag vill komma?

Antingen är biljetterna slut eller så har föreställningarna för den aktuella dagen inte publicerats ännu. Vi ändrar spelschemat och uppdaterar löpande.


Är jag garanterad plats till teaterföreställningarna?

Vi spelar så många föreställningar som vi har tillstånd till men taket om 50 personer i publiken gör att det kan bli fullt. Därför rekommenderar vi att du bokar teaterbiljetterna i god tid.


Vilket/vilka språk kommer föreställningarna att spelas på?

Föreställningarna spelas på svenska.BUTIKEN

Kan man köpa biljetter i butiken?

Ja, du kan köpa biljetter i butiken. Men eftersom vi släpper in ett begränsat antal besökare åt gången, rekommenderar vi att du köper dina biljetter digitalt och väljer en tid som passar dig.


Vilka öppettider har butiken?

Butiken har öppet mellan 10.00-20.00 på vardagar och 10.00-17.00 på helger. Besök hemsidan för öppettider på helgdagar och högtider.


Har jag öppet köp i butiken?

Vi erbjuder 30 dagars öppet köp på alla produkter i butiken. Kan jag betala med kontanter? Funnys Äventyr är helt kontantfria. Du kan betala med kort och Swish.TILLGÄNGLIGHET

Är Funnys Äventyr anpassat för människor med funktionsvariationer?

Ja! Funnys Äventyr är rullstolsanpassat med ramper och hiss. Dessutom finns det särskilt rullstolsanpassade platser i sagokarusellen och i teatern.ÖVRIGA FRÅGOR

Finns det förvaringsskåp?

Det finns förvaringsskåp och det kostar inget att låna dessa.


Kan jag betala med kontanter?

Som åtgärd att minimera risken för smittspridning erbjuder Funnys Äventyr endast betalning med kort eller med swish.


Hur lång tid tar ett besök på Funnys Äventyr?

På Funnys Äventyr kan du ha kul i en hel dag. För att hinna med ordentligt med lek, teaterbesök och kanske en matpaus, rekommenderar vi att du är här i ungefär tre timmar.


Jag är ledsagare, vad gäller för mig?

Ledsagare går in gratis tillsammans med sin brukare om man visar upp brukarlegitimation.


Hur parkerar jag bilen?

På Mobilia finns får du parkera gratis i fem timmar. Kameror läser av registreringsskyltarna vid in- och utfart. Du betalar direkt i automaten eller efteråt med Autopay, med Parkamo eller med faktura.