FAQ

Vanliga frågor

Vill du veta vad biljetterna kostar, hur man bokar biljetter eller kanske hur lång tid sagokarusellen tar att åka? Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna och svaren till dig inför ditt besök på Funnys Äventyr.

Biljetter 🎟️

För att vara garanterad plats behöver du förköpa din entrébiljett, men det går bra att betala i vår biljettkassa utan att boka också. Då tillkommer det en serviceavgift på 30 SEK per biljett. Det är alltså billigare att köpa dina biljetter online.

Förköp entrébiljetter här →

Ja, detta på grund av att vi tar in ett begränsat antal besökare. Men du betalar ingenting för biljetterna. Boka biljetterna som heter entré årskort barn och/eller entre årskort vuxen. Biljetterna är gratis, men är bara giltiga tillsammans med årskorten.

Boka här →

Du kan alltid boka om dina biljetter, fram till dagen för ditt besök. Däremot kan man inte avboka sina biljetter. Boka om din biljett själv via den länk som du får på din bekräftelse.

Köp biljett här →

Det finns ingen gräns på hur länge man får vara hos oss. Men vi räknar med att ett besök varar i två till fem timmar.

Köp biljett här →

Årskort 🪪

Ja, årskorten för barn är personliga. Årskorten för vuxna kan delas på max två vuxna och är inte personliga.

Köp årskort här →

Årskorten är giltiga i ett år från inköpsdatumet.

Köp årskort här →

Du får ditt årskort skickat som en biljett till mailadressen du angett.

Köp årskort här →

Ja, men du betalar ingenting för biljetterna. Biljetterna är gratis, men är bara giltiga tillsammans med årskorten.

Köp årskort här →

Ja, du kan boka om din biljett fram till dagen för besöket. Det gratis att boka om biljetterna och du gör det via länken som du får på din bekräftelse.

Köp årskort här →

Barnfrågor 🧒

Vi rekommenderar att våra besökare hänger av sig ytterkläder och tar av sig skor innan de går in i sagovärlden. Vi har säkerhetsskåp med nyckel på plats i entrén på andra våningen. Ta på oömma kläder som passar bra för att leka.

Köp biljett här →

Barn under två år går in gratis på Funnys Äventyr, men de behöver fortfarande en biljett. Välj ”Barn under två” i menyraden. Biljetten kostar ingenting.

Köp biljett här →

Mat & dryck 🧁

Det finns inget utrymme på Funnys Äventyr där man kan äta medhavd matsäck. Vi erbjuder fantastiska maträtter och smaskig fika i Funnys Trädgårsdcafé, där finns det något alla, stora som små.

Se aktuell meny →

Ja, i Funnys Trädgårdscafé finns det mikrovågsugn för dig som vill värma barnmat.

Läs mer om trädgårdscaféet →

Ja, det kan du! Meddela personalen i biljettkassan om att ni är här för att fika, ta sedan trappan upp till trädgårdscaféet. För att få tillgång till sagolandskapen behöver ni en biljett – men det hjälper vi er med i biljettkassan.

Se aktuell meny →

Sagokarusellen 🎡

Sagokarusellen är rullstolsanpassad med ramp upp till ingången och det finns plats för fyra rullstolar, en i varje vagn.

Läs mer om sagokarusellen →

Sagorna berättas på svenska, danska, tyska, engelska och arabiska. Du väljer själv vilket språk du vill höra i dina hörlurar.

Läs mer om sagokarusellen →

Nej, du behöver inte boka biljett till sagokarusellen, den åker under flera tillfällen under dagen. De aktuella tiderna står vid entrén till karusellen. Ställ dig i kö och hoppa på!

Läs mer om sagokarusellen →

Teatern 🎭

Mellan 1-3 föreställningar spelas varje dag. Med undantag vid sjukdom.

Till kalendariet →

För att vara garanterad en plats måste du boka din teaterbiljett. Detta gör du i samband med biljettköp och kostar inget extra.

Köp biljett här →

Teaterföreställningarna är cirka 15 minuter långa. Det går alltid bra att lämna teatern innan föreställningen är slut om det finns barn med spring i benen som har svårt att sitta stilla.

Läs mer om teaterföreställningarna →

Antingen är biljetterna slut eller så har föreställningarna för den aktuella dagen inte publicerats ännu. Vi ändrar spelschemat och uppdaterar löpande.

Till kalendariet →

Vid högt tryck kan vi inte garantera dig en plats till våra teaterföreställningar. Därför rekommenderar vi alla våra besökare att förköpa sina entrébiljetter och även boka in sin teater samtidigt.

Köp biljett här →

Butiken 🛍️

Butiken har öppet klockan 10.00-18.00 alla dagar.

Läs mer om butiken →

Vi erbjuder 30 dagars öppet köp på alla produkter i butiken mot uppvisat kvitto.

Läs mer om butiken →

Tillgänglighet ♿️

Från butiken kan du ta hissen upp till plan två.

Det finns tre rullstolsanpassade toaletter i sagovärlden. I butiken finns det inte någon toalett alls.

Funnys Äventyr är 3200 kvadratmeter stor och har väldigt få trösklar runt om i sagorvärlden. Det går att ta sig nästa överallt med rullstol, men in i vissa utrymmen blir det svårt beroende på hur stor rullstolen är.

Övriga frågor 💭

Vi tar endast emot bankkort och Swish.

På Funnys Äventyr kan du ha kul i en hel dag. För att hinna med ordentligt med lek, teaterbesök och kanske en matpaus, rekommenderar vi att du är här i ungefär tre timmar.

Köp biljett här →

Ledsagare går in gratis tillsammans med sin omsorgstagare. Du behöver inte boka någon biljett, säg till i vår biljettkassan så ordnar vi med fribiljetter.

Köp biljett här →

På Mobilia finns det 1300 parkeringsplatser både inomhus och utomhus, utan bommar eller krångel. Det är kostadsfritt att parkera upp till 2 timmar på markparkering och 5 timmar i P-hus och garage. Efter de fria timmarna tillkommer en avgift på 10 kr per påbörjad halvtimme. Det är ett enkelt parkeringssystem där kameror läser av bilens registreringsnummer vid in- och utfart.

Läs mer om parkering →