Teater och föreställningar 🎭

Varje dag visas roliga, lärorika och spännande föreställningar för hela familjen i teaterladan. Här finns det gott om plats för många besökare, stora som små. Många barn får vara med om sin alldeles första teaterupplevelse på Funnys Äventyr.

 Slå dig ner på en mjuk sittdyna, snart släcks ljuset, publiken tystnar och vänder sina blickar mot den stora scenen. Vanligen är förställningen cirka 15 minuter lång för att alla med spring i benen också ska få uppleva teater. 

Vi spelar teaterföreställningar varje dag, med extra många tillfällen under helger och lov. Håll utkik efter våra teatertider på sociala medier och i kalendariet, där de postas regelbundet.

Dessa föreställningarna visas just nu:

Djojj fyller år

Det är ingen vanlig dag, det är Humlan Djojjs födelsedag! Funny vill fira Djojj med ett härligt födelsedagskalas och är i full färd att fixa i ordning inför den stora dagen när det dyker upp en mystisk figur... 

Plötsligt är födelsedagstårtan borta! 

Hur ska Funny hinna baka en ny tårta till Djojjs födelsedagskalas? 


Kackel i teaterladan med Findus

I den här interaktiva sångföreställningen får publiken sjunga och dansa tillsammans med Findus som väljer sång efter olika objekt. Under föreställningen får vi höra sånger som vi kanske hört tidigare.

En rivig stund tillsammans med Findus, roligt för hela familjen! 


Sjung och dansa med Funnys vänner

Ta plats på scenen och skaka loss! Under den här föreställningen ska du inte sitta tyst och stilla. Tvärtom! Sjung med i sångerna, dansa med i koreografin eller hitta på dina alldeles egna dancemoves! Låt dansen börja!

Teater som väcker läslusten

På Funnys Äventyr ger vi besökaren möjligheten att uppleva sagor och barnlitteratur genom flera sinnen. I vår teater får barnen uppleva litteratur genom berättelser som spelas upp framför dem. Genom att se sagokaraktärer i verkliga livet från böcker de kanske läst hemma hoppas vi ger en mersmak på barnlitteraturen och en känsla av magi.

Teatern är en central del i verksamheten och en viktigt aktivitet för våra besökare att få uppleva. Vi skapar alla våra föreställningar själva och ger upp till tre föreställningar om dagen. Idag är vi en ensemble på sex utbildade skådespelare som spelar runt 1000 föreställningar om året. Våra skådespelare vill få publiken att känna sig inspirerade, väcka deras nyfikenhet och att genom teater hitta magin i litteraturen.


Ensemblen på Funnys Äventyr

Ellen Malmström
Konceptchef teater och gestaltning

Spelar rollen som Funny och Findus

Linus Strömberg
Skådespelare

Spelar rollen som Pettson, Humlan Djojj, tjuven, trollkarlen och Halvdan Viking.

Agnes Tuneld
Skådespelare

Spelar rollen som Funny och Findus

Niklas K. Jönsson
Skådespelare

Spelar rollen som Pettson, Humlan Djojj och tjuven och trollkarlen.

Alina Berg
Skådespelare

Spelar rollen som Funny, Findus och Meia.