Pettson & Findus

En gubbe och hans katt 😺

Gubben Pettson har en katt som heter Findus

De bor i ett litet hus på landet bland åkrar och ängar och skogar. Några hönor har han också och ibland syns det nån granne. Findus vill vara med Pettson nästan jämt, och det får han så gärna.

På Funnys Äventyr kliver du rakt in i Pettson och Findus värld. Pettson är säkert inne i verkstaden och grejar med någon uppfinning. Eller så matar han hönsen. Findus gömmer sig säkert i det gamla dasset. Eller så hoppar han i höet. Eller rider på tjuren… 

En sak är säker. Det är alltid kul hemma hos Pettson och Findus!


Böckerna om Pettson & Findus 📖

Det finns 10 böcker om Pettson & Findus

I böckerna får vi följa med när får vi vara med på Pettson & Findus olika äventyr och upptåg. Vi får höra historien om när Findus kom till Pettson som liten kattunge, vi bakar pannkakstårta, skrämmer räven, försöker muntra upp Pettson när han är på dåligt humör, firar jul, kacklar med hönsen i grönsakslandet, tältar i trägården, bygger en tomtemaskin, försöker få tuppen att sluta gala och hoppar i oändligt mycket i sängen.

Utöver dessa tio böcker finns det även massvis med andra böcker bland annat Pyssla med Pettson & Findus, Pettson & Findus kokbok och pekböcker för de lite yngre barnen. 


Författaren av böckerna om Pettson & Findus

Författaren Sven Nordqvist. Fotograf Lottie Winnerhed
Sven Nordqvist

Sven Nordqvist är född 1946 i Helsingborg och har tecknat och målat i hela sitt liv. Utöver böckerna och Pettson och Findus har Sven bland annat även illusterat böckerna om Mamma Mu, Agaton Öman och Alfabetet och Vägen hem.

Foto: Lottie Winnerhed