Mumindalen

Ett nyfiket mumintroll ✨

Mumintrollet är en snäll figur som är mycket intresserad av allt som händer i sin omgiving

Det finns så mycket roligt som han måste undersöka! Mumintrollet tycker särskilt mycket om att samla på stenar och snäckor och precis som resten av muminfamiljen älskar han havet. 

Gå in och laga mat i köket eller lek en stund i vardagsrummet. Från vardagsrummet på andra våningen kan du spana ut över hela Mumindalen! Ta en tur i vår snabbaste rutschkana ned i dammsugaren. Eller vågar du dig på ett besök i det läskiga träsket, där hattifnattarna och Mårran bor?


Muminböckerna 📖

Äventyrliga berättelser med muminfamiljen

Muminberättelserna har publicerats som romaner, bilderböcker och serier, och i dagens läge har de översatts till ungefär 50 språk. Tove Janssons påhittighet som författare kommer framför allt fram i att hon lyckades skriva samtidigt för såväl vuxna och barn.

I böckerna får vi följa Mumintrollet och hans familj under deras äventyr. Muminfamiljen växer och alla skrutt och knytt som känner sig vilse får bo i Muminhuset. 


Författaren till böckerna om mumintrollen

Foto: Per Olov Jansson © Moomin Characters ™

Tove Jansson

Tove Jansson är en av de mest kända finska konstnärerna genom tiderna. Toves omåttligt värdefulla livsverk kommer fram i många olika former, så väl som författare, konstnär och serietecknare. Hon hade en väldigt mångsidig och färggrann karriär, men mest känd är hon för berättelserna om mumintrollen